HTML5

Gepubliceerd door Kevin Van Eenoo op

HTML5 is de nieuwe HTML standaard sinds 2014. HTML staat voor HyperText Markup Language en is een opmaaktaal die gebruikt wordt om webpagina's te bouwen. HTML 4.01 was de vorige versie van HTML en bestaat sinds 1999. Ondertussen is het WWW (World Wide Web) geëvolueerd en werd het tijd voor een nieuwe standaard.

Opmerking
In 2000 kwam XHTML op de voorgrond. Deze standaard had alle functionaliteiten van HTML, maar hanteert een striktere syntaxis. XHTML 1.1 wordt nog vaak gebruikt, maar wie vandaag websites wil leren maken, kiest best voor de nieuwe HTML5 standaard.

Over deze cursus
Dit is een online cursus. Je kan deze cursus dus niet downloaden. Hieronder zie je de onderdelen van de HTML5 cursus die op dit moment al zijn uitgewerkt. Indien er een pijltje naast een onderdeel staat, dan wil dit zeggen dat daar nog subonderdelen terug te vinden zijn. Klik op het onderdeel dat jij wil bekijken. Als je de volledige cursus wil doorlopen, klik dan telkens onderaan rechts om naar het volgende onderdeel te gaan. Veel succes!