Prowise Presenter

Gepubliceerd door Kevin Van Eenoo op

Met Prowise Presenter 10 maak je op een eenvoudige, snelle en interactieve manier lessen of presentaties.

Presenter is gevuld met educatieve content en interactieve mogelijkheden voor leerkrachten (instructie), groepen (samenwerkend leren) en leerlingen (verwerking). Voor zowel het basis- als het secundair onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan afbeeldingen, video’s, tools, touchtafel-tools en 3D-modellen, maar ook kant-en-klare leerlijnen, quizzen en mindmaps.

Deze reeks instructievideo's rond het werken met Prowise Presenter werd gemaakt voor studenten in de lerarenopleidingen van HOGENT. Tijdens de opleiding vertellen we onze studenten dat het delen van leermateriaal belangrijk is (bijvoorbeeld via KlasCement). Vertrekkend vanuit die gedachte vind je hier de volledige basiscursus rond Prowise Presenter 10.

Deze videoreeks werd ontwikkeld in oktober 2021. Ondertussen werd Prowisse Presenter uiteraard verder ontwikkeld. Zo heb je ondertussen de AI assistent Tessa die je kan inspireren bij het voorbereiden van een les. Ze zal een Presenter presentatie voor jou uitwerken op basis van een aantal vragen. Uiteraard spring je best kritisch om met wat er door Tessa gegenereerd wordt.

Klik hieronder (rechts) op "Introductie" om naar de eerste video te gaan.
Gebruik de knoppen onderaan op elke pagina om te navigeren doorheen deze basiscursus.

In deze videoreeks: